2022. június 17., péntek

Németország, Langenargen, Schloss Montfort (2022), SzG3


Gondolom, ez a hely sem nagyon ismerős a magyarok előtt (valahogy a Bodensee és környéke nem igazán kedvelt turista hely, pedig annál többet érdemelne).  Ez a hely is nagyon szép, kissé Sisy tengerparti kastélyára (Miramare kastély) emlékeztet, főleg a tó-parti elhelyezkedése miatt. 
Amúgy nem túl dicső célokra épült, a wiki szerint I. Vilmos württembergi király, fogalmazzunk így, örömpalotájának épült, mór stílusban. Közvetlenül a kastély előtt van a parkoló (még mélygarázs is van, gondolom nyáron azért többen vannak, mint most). Kicsi, de szép parkja van, igen érdekesen kezelt platánfákkal (ezt a nyírási módot máshol is láttam a Bodensee partján). Amúgy a kastélyban nincs sok látnivaló, jelenleg  egyáltalán nem látogatható, az Önkormányzat éppen bérlőt keres. Kivéve a tornyot. Az előtérben tartózkodó kedves hölgytől lehet venni jegyet a torony-mászáshoz (2022-ben 2 Euró/fő volt). Igencsak sok lépcsőn, méghozzá csigalépcsőn keresztül lehet a toronyba feljutni, kb. 150 lépcső van. Eleinte viszonylag széles ez a lépcső, de néhány forduló után eléggé szűkké válik. Ez főleg lefelé válthat ki szédülést azokban, akik érzékenyek a folyamatos kanyarodásra. Célszerű néha megállni, erre vannak is helyek. Viszont azért érdemes felmenni a toronyba, mivel onnan tényleg nagyszerű kilátást kapunk a tóra. A kastély után érdemes még egy kicsit sétálni a tóparton, majd a község főutcáján visszasétálni a parkolóhoz. Ott egy szép templom is található.

Vissza a főoldalra (katalógus)

beszámoló fotóalbuma ITT látható!


















Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Németország, Nürnberg (2022. 10.), SzG3

További nagy beszámolók Németországból:  -  Mainau, a virágsziget   (1) -  Szász Svájc - Cseh Svájc   (1) -  München   (4) -  Kassel  (4) - ...