2022. október 25., kedd

Németország, Nürnberg, Állatkert (Tiergarten) (2022), SzG3


Eredetileg négy éjszakát maradtunk volna Nürnbergben, de mivel kezdetben elég rossz volt az idő és a vége felé nagyot javult, így még egy napot maradtunk. Többek közt megnéztük az Állatkertet, ami nagyon jó programnak bizonyult. Könnyű megtalálni és nagy parkoló áll rendelkezésre. A belépő elég drága, de nagy területen sok állatot kell fenntartani (17 Euró/fő/2022). Ellentétben a bécsi Állatkerttel, minden centjét megérte. Hatalmas, erdős területen terül el, az állatoknak hatalmas kifutó áll a rendelkezésükre, a kifutók zömmel nem érintkeznek egymással. Az állatok  szemmel láthatóan jól érzik magukat és egészségesek. Közel a bejárathoz található a delfinárium és a manátusz ház. A delfinek egy hatalmas üvegfalon keresztül is megnézhetőek, bár amikor először mentünk le ide egy hatalmas buborék özön zárta le a belátást a medencébe (ez látható a videó első képén). Most láttam először élőben delfint (rögtön ötöt). A delfinek után vissza kanyarodtunk a manátusz ház felé, manátuszt is most láttam élőben először. Gyönyörű trópusi tájat alakítottak ki, madarakkal és majmokkal.. Innen visszatértünk a delfinárium alagsorába és most már nem volt buborék függöny és láthattuk a delfineket élőben a víz alatt úszni. Ez után bevettük magunkat a klasszikus állatkerti részbe. Itt a szokásos állatokat lehetett látni pazar kifutókon. Csak néhány dolgot emelnék ki: megnéztük a sivatagi házat, itt sok galacsintúró görgette a galacsinját (vigyázni kell, nehogy rálépjünk). Itt is szabadon be lehetett menni az állatok közé (galacsintúró, madár, egér félék, gyíkok). Nagyon szép kialakítású a nagyragadozók barlangja és a kifutóik. Ugyancsak rendkívül látványos a pingvinek és a fókák medencéje is. Ugyancsak sok állat esetében (főleg a vízi közegben élők esetében) meg lehetett figyelni az állatot a szabadban valamint a víz alatt is.
Ezen kívül tényleg van itt minden: kisvasút, utánfutós kisbusz, tiszta WC-k mindenfelé, étterem (itt ettünk is, ahhoz képest, hogy egy állatkertben volt, nem volt drágább, mint  a többi étterem Nürnbergben (a szokásos megjegyzésem ilyen esetekre)). 
Készítettem egy kis videót az állatkertről, de természetesen nem tudtam benne mindent megmutatni. Ha lehet, személyesen el kell ellátogatni ide (főleg gyerekekkel), de érdemes a sok képet megnézni a Fotóalbumban is. 


Vissza a főoldalra (katalógus)

beszámoló fotóalbuma ITT látható!

főbejárat



























ilyen egy WC itt (meg máshol is!)

Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Németország, Nürnberg (2022. 10.), SzG3

További nagy beszámolók Németországból:  -  Mainau, a virágsziget   (1) -  Szász Svájc - Cseh Svájc   (1) -  München   (4) -  Kassel  (4) - ...