2022. október 27., csütörtök

Németország, Pottenstein, Szabadidőpark (Erlebnisfelsen Pottenstein) (2022), SzG3


Németországban sok szabadidő park létezik Ebbe véletlenül bukkantunk. Egyrészt láttunk egy eleinte darunak tűnő valamit a domb tetőn, ez azért nem volt gyanús, mert Németországban mindenhol építkeznek, miért pont ne itt építkeznének? Miután megtekintettük a Teufelshöhle-t, visszafelé ismét láttuk ezt valamit, de most már az én oldalamon volt látható és észre vettem, hogy emberek mászkálnak rajta. Pár száz méter után egy parkolóhoz értünk, ahol kiderült, egy dupla bobpálya alja található ott. Viszont a pénztár zárva volt és a bobok sem álltak meg hanem fordultak a felhúzó részre és már mentek is felfelé. Némi keresgélés után kiderült, hogy itt először fel kell menni, mivel ott van a park és onnan lecsúszni majd vissza a kiinduló pontra. Kiderült, autóval vissza kell menni a pottensteini vár elágazásáig (ott jobbra kell lekanyarodni a várhoz és balra a parkhoz. Az utolsó kép az elágazásnál készült a várról). Szerencsére nagy parkoló van, könnyű volt megállni. Alapvetően három fő látványosság van: a Skywalk, a dupla nyári szánkó-pálya, és egy össze-vissza kanyargó konvejor szerű ülőlift (nem tudom mi a pontos neve). Ezen kívül még néhány kisebb hely, főleg gyerekeknek. Itt is alapvető, hogy a kombijegyek, vagy ha ugyanarra vesz valaki jegyet, de több alkalomra, akkor sokkal olcsóbb, mint az egyszeri használat. Mi végül is a Skywalkra mentünk fel, valamint lementünk az egyik pályán.  A Skywalk igen stabil, szerintem sokaknak érdemes lenne felmenni rá, mivel a kilátás nagyon szép. Igen biztonságosnak bizonyult a bob pálya is. 
Igazából sokkal többet nem tudok írni a helyről, nagyon kulturált, biztonságos, így szerintem egy kisebb megállást megérdemel, ha valaki erre jár (valamint nagyon jónak tartom az ár/érték arányt: pld egy út a bob pályán 4 Euró/fő volt (2022), de lehet több alkalmas jegyet is venni, az még olcsóbb). Mi nagyon jól éreztük magunkat. 

Vissza a főoldalra (katalógus)

beszámoló fotóalbuma ITT látható!














Burg Pottenstein

Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Németország, Nürnberg (2022. 10.), SzG3

További nagy beszámolók Németországból:  -  Mainau, a virágsziget   (1) -  Szász Svájc - Cseh Svájc   (1) -  München   (4) -  Kassel  (4) - ...