2022. június 15., szerda

Németország, Friedrichshafen (2022), SzG3


Friedrichshafen a Bodeni-tó partján fekvő kikötőváros. Az egyik legkevésbé látványos város, de azért beiktattam a programba (jót tett a vasúti fényképezésemnek). Annak is meg van az oka, hogy ez miért alakult így.  Konstanzban (erről később) született Ferdinand Adolf Heinrich August Graf von Zeppelin, róla nevezték el az általa kifejlesztett léghajót. Az I. VH-ban az Antant (jelen esetben az angolok és a franciák) nem a kezdetleges repülőgépeket, hanem a léghajókat tartották eleinte veszélyesebbnek. Itt volt nekem egy tévedésem, Friedrichshafent nem ide, hanem a tengerpartra tettem a hafen (kikötő) tag miatt.  Na ezen okok miatt (mivel itt gyártották a léghajókat és innen indították útjukra - zömmel) lebombázták a várost. Tehát nem sok minden maradt fent. Viszont egy nagyon kellemesen újjá épített város, szép tóparttal, szökőkutakkal, parkokkal, kikötővel. Rengeteg szökőkút van szinte mindenhol Németországban, itt jutottam el oda, hogy csinálok az itteni szökőkutakról egy rövid összeállítást, mert a víz mozogva szép. 


Ha már említettem Zeppelint, akkor látható, hogy a város szoros kapcsolatban maradt vele: van itt Zeppelin múzeum Zeppelin szökőkút (a tóban), Zeppelin játék csúszda, Zeppelin cégéres optikus, meg még ki tudja. 
A városban ne nagyon keressünk parkolót (legalább is a tópart közelében), én is egy parkoló házban álltam meg, nem messze a kikötőtől. Érdekes a parkolási rendszer: a bejövetelkor egy zsetont kap az ember (ezt jól meg kell őrizni) az automatából, gondolom ebbe bele programozzák az érkezési időt. Távozáskor be kell dobni ezt a zsetont a fizető automatában, ahonnan kapunk egy újabb zsetont, ezt kel a sorompónál bedobni az ottani automatába. Jól működik, csak nem kell várni a parkolójegyre (mint nálunk), viszont a zseton csak egy kis helyre csusszan ki, aki nem ismeri a rendszert nehezen találja meg azt, alig észrevehető. 
A város egy kellemes tóparti sétára ajánlott, a Zeppelin fanokon kívül azonban nem biztos, hogy mindenkit érdekelne. A Zeppelin nevet a Led Zeppelin is használta (egyik kedvenc együttesem), a lemez borítójukon is feltűntek a léghajók.

Vissza a főoldalra (katalógus)

beszámoló fotóalbuma ITT látható!






















Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Németország, Nürnberg (2022. 10.), SzG3

További nagy beszámolók Németországból:  -  Mainau, a virágsziget   (1) -  Szász Svájc - Cseh Svájc   (1) -  München   (4) -  Kassel  (4) - ...