2022. június 23., csütörtök

Németország, Mindelheim, Mindelburg (2022), SzG3


Ezen a napon elindultam haza felé, így kisebb jelentőségű helyeket iktattam be, amiket viszonylag gyorsan meg lehet nézni és nincs nagyon messze az autópályától. Nos ez a hely pont ilyen volt. Nagyon kis hercig vár, a bejáratnál vendéglővel. A wiki szerint nagyon régi alapítású, 1100 körüli. Persze többször elpusztult és újjá építették. 1949/50 között katonai kórházként működött, 1950-től W. Sachon kiadó részére bérbe adták. 2020-ben lejárt a bérlet és a kastély visszakerült Mindelheim városhoz. Az Állami Műemlékvédelmi Hivatal szerint Mindelburg 2021 októbere óta hivatalosan is „nemzetileg fontos műemlék”. Jelenleg azt tervezik, hogy egy nagyobb felújítás után teljesen nyitva lesz és egy helytörténeti múzeumot fognak kialakítani. 
Jelenleg, azon kívül hogy nagyon látványos, fel lehet menni a 24 m magas toronyba és onnan nagyon szép látképet kapunk. Lefelé óvatosan, a csigalépcsőn egyesek könnyen megszédülhetnek. 

Vissza a főoldalra (katalógus)

beszámoló fotóalbuma ITT látható!












Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Németország, Nürnberg (2022. 10.), SzG3

További nagy beszámolók Németországból:  -  Mainau, a virágsziget   (1) -  Szász Svájc - Cseh Svájc   (1) -  München   (4) -  Kassel  (4) - ...