2022. október 13., csütörtök

Németország, Mainbernheim (2022), SzG3


Mi is is csak véletlenül leltünk rá, mert ahogy Würzburgba mentünk az autópályán, a szembe forgalomban egy hatalmas dugó volt és nem tudtuk, hogy visszafelé menet már felszámolták-e, mire mi haza mentünk. Miután már volt szállásunk, nem kellett sietni. Úgy akadtunk rá, hogy az út mellett egyszer csak egy egybefüggő városfalat láttunk, több toronnyal.
A város maga nagyon régi, már a IX, században említették. Egy fontos kelet-nyugati összeköttetés, az „Alte Reichsstrasse” futott át a városon . Ez az "Aranyút" folytatása volt, és alakította a város fejlődését. Mainbernheim 1803-ig császári város maradt, majd a környező városok jobban fejlődtek, így egy csendes vidéki várossá alakult át. Autóval elég nehéz benne közlekedni, célszerű az óvárost átszelő Herrnstrasse-n letenni az autót és gyalog felfedezni a városközpontot. Ide a városfalon lévő két városkapun keresztül lehet bejutni. Érezni az ódon hatást és hogy az idő itt lelassult.
Ami még érdekes, a városfalon kívül egyforma nagyságú kiskert parcellák találhatóak, kerítés nélkül. Egy-két parcellát leszámítva gondos kis kiskertek voltak kialakítva. 
Ha valaki erre jár, ne hagyja ki.

Vissza a főoldalra (katalógus)

beszámoló fotóalbumITT látható!
















Vissza a főoldalra (katalógus)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Németország, Nürnberg (2022. 10.), SzG3

További nagy beszámolók Németországból:  -  Mainau, a virágsziget   (1) -  Szász Svájc - Cseh Svájc   (1) -  München   (4) -  Kassel  (4) - ...